Türkiye Sosyal Girişimcilik Ağı Konferansı : Köprüler Kurmak / Sosyal Girişimciler İçin Destek Ekosistemleri Nasıl Oluşturulur?

Türkiye Sosyal Girişimcilik Ağı Konferansı : Köprüler Kurmak / Sosyal Girişimciler İçin Destek Ekosistemleri Nasıl Oluşturulur?
Oturum Konuşmacıları: Senka Bajramovic, Mozaik Foundation  Dusanka Ilic, Beyond42 DOO Moderatör: Seçil Kınay, Vehbi Koç Vakfı  “Sosyal Girişimciler İçin Destek Ekosistemleri Nasıl Oluşturulur?” adlı konferansın son oturumunda Seçil Kınay, Mozaik Foundation adına Senka Bajramovic ve Beyond42 adına Dušanka Ilić topluluk oluşturma, teknolojik çözümler üretme, topluluğun ihtiyaçlarını belirleme ve Türkiye’de sosyal girişimcilik ağının oluşturulması için yapılması gerekenler hakkında konuştu. Mozaik Foundation Bosna-Hersek’te genç girişimcilere kendi projelerini başlatmaları adına yatırım yapan ve böylece gençlere ve topluluklarına yardımcı olan özel bir kuruluş. 2016 yılında iş modelini değiştiren Mozaik, olabildiğince fazla gence ulaşmak için online bir topluluk oluşturdu. Bosna-Hersek’in sosyal girişim alanında yeterince dinamik olmadığını belirten Senka Bajramovic; ülkenin hangi köşesinde olursa olsun iş fikirleri olan gençlerin bu fikirleri paylaşabileceği, geliştirilebileceği, sosyal girişim alanında yeni rol modellerinin ortaya çıkabileceği bir platformun önemi üzerinde durdu. Beyond42 CEO’su Dušanka Ilić teknolojinin engelsiz bir iletişim ortamı yaratma konusunda kolaylık sağladığını belirtirken topluluğun temel bileşenlerinin bireyler, bireylerin masaya koyduğu fikirler ve bireyler arası etkileşimler olduğunu anlattı, sınırlarının genişlemesiyle bilgi ve deneyim akışının çoğalmasının topluluk bağlarını güçlendirmedeki öneminden bahsetti. Konu sosyal girişimcilerin ve genç girişimcilerin motivasyonun sürdürülebilirliğine geldiğinde Dušanka Ilić, var olmak için sağlam sebeplerin yanında kritik kitleye ulaşma ve sosyal etkinin yanında başarı ölçütü gibi iş gerekliliklerini de bu sürece dahil etmek gerektiğinden bahsederken Senka Bajramovic genç girişimcilerin girişimcilik konusundaki korkularını gidererek, ihtiyaçlarına kulak vererek güven bağlarını oluşturmanın önemi üzerinde durdu. Senka Bajramovic ve Dušanka Ilić Türkiye’de sosyal girişimcilik ağının güçlendirilmesi için yapılması gerekenler konusunda genç sosyal girişimcilere ihtiyacı olan iletişim ağlarını açarken gerekli araçları sağlamanın, kişisel değerlerin farkında olmak kaydıyla empati ve ortak değerler beslemenin önemi üzerinde durdu.

0 Comments

Benzer içerikler


Sohbet