Sosyal İnovasyon İçin İletişim Projesi Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliği ile devam ediyor!

Türkiye’de bir ilk olan Sosyal İnovasyon İçin İletişim Projesi (C4SI) Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliği ile devam ediyor.

Sosyal İnovasyon İçin İletişim Projesi Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliği ile devam ediyor!
Genç nesillerin karşılaştıkları problemlere mevcut çözümlerden daha iyi bir şekilde cevap vermelerini sağlayacak ve aynı zamanda yeteneklerini geliştirerek sosyal, ekonomik ve çevresel kaynakları daha verimli kullanmalarının yollarını gösterecek olan Sosyal İnovasyon İçin İletişim Projesi, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ile iş birliği ile devam ediyor. Proje kapsamında; Sosyal inovasyon alanında gençlere eğitimler, seminerler, ekip çalışmaları, yarışmalar, teknik geziler düzenleyerek kapasite geliştirmeleri ve alanda yer bulmalarına destek olmayı amaçlanıyor. Projenin ilk adımı olan ve toplamda 8 eğitim başlığında planlan eğitimlere, Türkiye’nin 24 farklı ilinden ve yurtdışından başvuran katılımcıların yoğun ilgisiyle gerçekleşiyor. 1 Mart’ta başlayan ve online olarak gerçekleşen eğitimlerde şu ana dek; Sosyal İnovasyona Giriş: Gökçe Tuna, UNDP Türkiye Hızlandırma Laboratuvarı Sosyal İnovasyon Sürecini Anlamak: Berivan Eliş, Impact Hub Ankara ve Meltem Ceylan Alibeyoğlu, Sistem Düşüncesi Derneği Sosyal İnovasyon İçin İletişim: Prof. Dr. Nezih Orhon, Anadolu Üniversitesi Sosyal İnovasyon Ekosistemi: Nazey Erdilek & Esra Gönen, ORIGINN ve Gökçe Okandan, American University Of Sharjah Sosyal İnovasyon Kültürü: Sinem Gökçe, İstasyonTEDÜ ve Buğra Çelik, İmece Sosyal İnovasyon ve Etik: Gökçe Tuna, UNDP Türkiye Hızlandırma Laboratuvarı, Itır Erhart, İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Ece Öztan, Noti Consulting & Training başlıkları, alanında uzman eğitmenlerle birlikte tamamlandı. Kentsel Sosyal İnovasyon ve Sosyal İnovasyon için Girişimcilik eğitimleri tamamlandıktan sonra ise, katılımcılar için bir yarışma düzenlenecek. Proje ortağı Eskişehir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise proje hakkında; “Gençlerimiz için kişisel gelişim, girişimcilik ve ilgi alanlarına göre bu güne kadar bir çok eğitim düzenledik. Sosyal inovasyon fikirlerinin üretilmesinin yöntemlerinin ve sonuçlarının anlatılacağı Sosyal İnovasyon İçin İletişim Projemiz ise Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyor. Gelecek kuşakların problemlerini çözüme kavuştururken kaynakları daha verimli kullanmayı ve dünyanın daha yaşanabilir kılınması için sosyal inovasyon sürecini öğrenmek büyük önem taşıyor. Gençlerimizi teşvik etmek için projemiz kapsamında ayrıca bir yarışma da düzenleyeceğiz. Katılımcıların ekipler halinde yarışacağı bu yarışma sayesinde gençlerimizin sosyal ilişkilerini de geliştirmelerini amaçlıyoruz. Projeye katılan tüm gençlerimize başarılar diliyoruz” açıklamalarında bulundu. Proje hakkında detaylı bilgi almak için c4si.eskisehir.bel.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

0 Comments

Benzer içerikler


Sohbet