PartnerUp’a Dahil Olan Girişimler Belli Oldu!

Sosyal Girişim İstanbul Projesi kapsamında gerçekleşen PartnerUp programının ilk döngüsüne katılarak kurumsal şirketler ile işbirliği geliştirecek girişimler belli oldu!

PartnerUp’a Dahil Olan Girişimler Belli Oldu!

PartnerUp’a Dahil Olan Girişimler Belli Oldu!

İstanbul Kalkınma Ajansı’nın (İSTKA) desteği ile Koç Üniversitesi Sosyal Etki Forumu (KUSIF), Vehbi Koç Vakfı (VKV) Sosyal İnovasyon İnisiyatifi Derneği (SIID) ve Impact Hub Istanbul’un ortaklığında yürütülen Sosyal Girişim İstanbul Projesi kapsamında gerçekleşen PartnerUp programının ilk döngüsüne katılarak kurumsal şirketler ile işbirliği geliştirecek girişimler belli oldu!

PartnerUp’ta yer alan girişimlerle tanışın:

Bilim Virüsü çocuklara ve gençlere bilimsel düşünce alışkanlığı ve yeni nesil yetkinlikler kazandıran bir öğrenme platformudur. Gücünü bilgiden alan sosyal değişim ve daha iyi bir yaşam hedefiyle çalışır.

Biriktir ödül sistemiyle bireylere geri dönüşüm alışkanlıkları kazandırırken, firma ve yerel yönetimlerin sürdürülebilirlik çalışmalarını destekler.

Dem Derneği toplumsal zıtlıklar arasında diyalog alanları yaratarak, bu alanlarda deneyimle keşfedilen meselelere sürdürülebilir çözümler üretir.

Esmiyor iklim krizini ele alan ve düzenli yayınlanan bir podcast serisidir.

Gözen Institute tasarım, biyoteknoloji ve sanat odağında sürdürülebilir bir gelecek yaratmak için çalışır.

Harmoni Kadın Kooperatifi kadınların kendileri ve çocukları için güçlü bir gelecek inşa edebilmeleri amacıyla sosyo-ekonomik gelişme ve büyüme sağlama arayışı içinde bir araya gelen kadınlardan oluşan bir kooperatiftir.

Hau Biyoteknoloji ürünleri biyolojik olarak parçalanabilir ve gübrelenebilir, kimyasal içermez ve döngüsel ekonomiyi destekler.

Hydroborpem hidrojen yakıt hücreli araçlar için verimli ve yerli kompozit membran üretilmesini amaçlar. Köstebek çevresel ve toplumsal fayda sağlamak amacıyla elektronik atık toplama özelinde çalışır.

Legal Design Turkey hukuk alanında insan odaklı tasarım, sistem düşüncesi prensipleri ve iş süreç metodları uygulayarak değer yaratır.

This Is Mana geri dönüşüm projeleri ve işbirlikleri ile dezavantajlı topluluklar için sürdürülebilir gelir modelleri oluşturur.

Programın ilk buluşması 27 Nisan Çarşamba günü Impact Hub İstanbul’da fiziksel olarak gerçekleşti. PartnerUp Program Koordinatörü Sedef Oral, program sürecini ve programda yer alacak kurumları aktarırken girişimler de programdan neler beklediklerinden bahsetti. Sosyal Girişim İstanbul projesine liderlik eden KUSIF Yönetici Direktörü Dr. Gonca Ongan ve KUSIF Eğitim Uzmanı Ayşegül Taşıtman Arslan ise projenin sosyal etki yönetimi ve ölçümlemesi üzerine olacak modül ile ilgili bilgileri paylaştı ve bu modül hakkında girişimcilerin sorularını yanıtladı. Vehbi Koç Vakfı Proje Uzmanı Seçil Kınay ve Impact Hub Istanbul Kurucu Ortağı Semih Boyacı ise kurumsal şirketler ile girişimlerin işbirliği geliştirme sürecine dair deneyimlerini paylaştılar.

Bir araya gelen girişimler yaptıkları çalışmalarla sürdürülebilir kalkınma amaçlarına nasıl hizmet ettiklerini, bu amaç doğrultusunda gerçekleştirmek istedikleri hedefleri, yaratmak istedikleri sosyal etkiyi derinlemesine konuştular. Sosyal girişimler birbirleri hakkında bilgi sahibi olurken yeni işbirliklerinin de tohumlarını attılar.

Sosyal Girişim İstanbul; İstanbul’da faaliyet gösteren sosyal etki odaklı girişimleri hedefleyen, bu girişimlerin etki ölçümleme, yönetme, pazara erişim ve kurumsal işbirlikleri geliştirme konularında gelişimini amaçlayan bir kapasite geliştirme programıdır. Bu kapsamda hayata geçen ve sosyal etki odaklı girişimlere odaklanan PartnerUp ise girişimler ile kurumsal şirketleri bir araya getirerek Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na katkı sağlayan işbirlikleri ve ortaklıklar geliştirilmesini amaçlıyor. Toplamda 11 girişimin yer aldığı programda gerçekleşecek işbirlikleri, girişimlerin ve kurumların beklentileri ve dinamiklerine uygun olarak şekillenecek.

Programla ilgili detaylı bilgi için partnerup.sosyalgirisimcilikagi.org ’u ziyaret edebilirsiniz.

0 Comments

Benzer içerikler


Sohbet