Kadın Girişimcilere Hibe, Teşvik, Kredi Desteği Sunan Kurum ve Kuruluşlar
Kadın Girişimcilere Hibe, Teşvik, Kredi Desteği Sunan Kurum ve Kuruluşlar

Kendi işinin patronu olmak isteyen kadın girişimciler, girişimcilik desteklerinden avantajlı bir biçimde faydalanma şansı bulabilirler. Kendi işini hibe kredi ile kurmak isteyen ev hanımlarına devlet tarafından KOSGEB ve mikro kredi ile hibe olanakları sağlanmaktadır. Bunun yanı sıra yine bazı vakıflar da kadın girişimcileri iş hayatına kazandırmak amacı ile faizsiz yada yine geri ödemesiz olarak kredi imkanı tanıyor.
Gerek devletin sunduğu kurslar gerekse farklı dallarda uzmanlaşan kadın girişimciler ülke ekonomisine büyük katkı sağlıyor. Kurdukları iş yerleri ile işsizliğin azalmasına da olanak sağlayan iş kadınları finansal destek sağlandığı takdirde başarabileceklerini her alanda kanıtlamakta.
Günümüzde kadın girişimciler çok daha fazla şekilde desteklenmektedir. Başta KOSGEB olmak üzere bir çok kamu veya özel kurum tarafından kadınların açacakları işletmelere çeşitli destekleri teşvikler 2021 yılında da sürüyor.
Tüm bunların yanı sıra ise bir çok banka var olan işletmelerini büyütmek yada sıfırdan kendi işini kurmalarına vesile olmak amacıyla uzun vadeli ve düşük faizlerle, kadın müşterilerine dükkan kredisi sağlıyor.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı; Hükümet, girişimci kadınları kendi işinin patronu yapmak için faizsiz ve uzun vadeli kredi çalışması yürütmekte. Sağlanan destek 15 bin tl veya daha yukarısında ve uzun vadelerle geri ödemeli olarak sunuluyor.
Türkiye Grameen Mikrofinans Programı; Kendi işini kurmak isteyen ve bankadan kredi alamayan girişimci kadınlar için finansal hizmet sağlayan bir kuruluş olarak karşımıza çıkıyor. Tek şartları ise 5 kişiden oluşan bir ekip kurmanız ve 3 gün süren eğitime katılmanız.
KOSGEB Kadın Girişimci Desteği; KOSGEB, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı bünyesinde girişimcilere ve KOBİ’lere destek sağlayan bir kuruluş. Yeni Girişimci Desteği uygulamasında kadınlara özel destek oranı uyguluyor. Şöyle ki KOSGEB tarafından girişimcilere sağlanan destek oranı %60 iken, kadın girişimcilere sağlanan destek ise %80 durumunda. Aynı zamanda kadın girişimcilere hibe kredi desteği de sağlıyor.
KGF Kadın Girişimci Desteği; KGF, KOBİ’ler ve KOBİ dışı işletmelere krediye erişim sağlayan bir kuruluş. Kadın girişimci iseniz ve bir iş fikrine dayalı olarak faaliyet gösteriyorsanız kullanmak istediğiniz krediler için size kefalet sağlıyor.
TOBB Kadın Girişimciler Kurulu; Kadın Girişimciler Kurulu, TOBB bünyesinde yer alan bir kuruluş. Kadın girişimcilere eğitimler vererek girişimci fikirlerini hayata geçirebilmeleri için onlara destek sağlıyor.
KAGİDER; KAGİDER, girişimcilik yoluyla kadının güçlenmesini hedefleyen bir sivil toplum kuruluşu. Kadın girişimcilerin güçlenmesi için eğitim, rehberlik ve mentörlük desteği vermekte. Aynı zamanda 2007 yılından beri“Türkiye’nin Kadın Girişimci Yarışması” düzenliyorlar. Yarışmanın amacı ise Türkiye’deki kadın girişimci oranının gelişmiş ülkelerdeki kadın girişimci oranlarına yükselmesini sağlamak.
Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı; Dar gelirli kadınların yaşam kalitelerini ve ekonomik durumlarını iyileştirmelerine destek olmak ve yerel kalkınmada liderliklerini güçlendirmek amacıyla kurulmuş, kâr amacı gütmeyen bir sivil toplum örgütü. Eğitim, kredi, danışmanlık ve pazarlama desteği vermekte.
Hibe Kredi Veren Kurum ve Kuruluşlar:
KOSGEB
Teşkilatlanma Ve Destekleme Müdürlüğü
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı
Sağlık Bakanlığı
Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı
Türkiye İş Kurumu
World Health Organization
National Endowment For Democracy
Japon Büyükelçiliği
Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyon
Unicef
Danimarka Dışişleri Bakanlığı
Acdı Voca
Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı
The World Bank
Sivil Toplum Kuruluşları Eğitim Ve Araştırma Birimi
Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı
GEF Küçük Destek Programı
Avrupa Birliği Eğitim Ve Gençlik Programları Merkezi
Sivil Toplum Geliştirme Merkezi
Avrupa Birliği Bakanlığı
Merkezi Finans ve İhale Birimi
Tüm bu desteklere ek olarak; tematik alanlarda kadın girişimcileri destekleyen programların sayıları da giderek artıyor.
Impact Hub Istanbul ve Foodback'in gerçekleştirdiği EWA Programı ile gıda ve tarımda fark yaratan kadınlar destekleniyor.
Garanti BBVA, KAGİDER ile birlikte yürüttüğü Türkiye'nin Kadın Girişimcisi yarışmasında Türkiye'nin Kadın Girişimcisi"nin yanı sıra, "Türkiye'nin Gelecek Vaat Eden Kadın Girişimcisi", "Yöresinde Fark Yaratan Kadın Girişimci" ve "Türkiye'nin Kadın Sosyal Girişimcisi" kategorilerinde de ödüller veriliyor.
Haber Kaynağına Gitmek İçin Tıkla
Benzer içerikler

Türkiye Sosyal Girişimcilik Ağı Projesi
Türkiye Sosyal Girişimcilik Ağı; sosyal girişimcilerinin bilgi, bağlantı ve görünürlük ihtiyacını karşılamayı, sosyal girişimciliği toplumsal ve çevresel sorunlara alternatif bir çözüm olarak yaygınlaştırmayı ve farkındalık yaratmayı amaçlar.
0 Comments