Çekirdek Eskişehir Projesi Tamamlandı
İKSV tarafından desteklenen, Puruli Kültür & Sanat Derneği koordinasyonunda Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ortaklığında yürütülen ‘Çekirdek Eskişehir’ projesinin saha çalışması 8-10 Şubat 2024 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı - İKSV tarafından desteklenen, Puruli Kültür & Sanat Derneği tarafından Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ortaklığında yürütülen ‘Çekirdek Eskişehir’ Projesi sona erdi.
İstasyonTEDÜ proje boyunca Puruli Kültür & Sanat Derneği ekibine paydaş haritalama ve topluluk yönetimi konularında destek oldu. İstasyon’un çalışmaları sonucunda çok fonksiyonlu bir kültür-sanat mekanı olarak tasarlanan Çekirdek Eskişehir için gerekli oldukça güncellenebilecek bir formatta, yaşayan bir kaynak olarak ‘Çekirdek Eskişehir Paydaş Haritası’ üretildi.
12-13 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen Anahtar Bileşenleri Belirleme Toplantısı’nda paydaş haritası, proje ortaklarına ve Eskişehir kültür & sanat ekosistemi aktörlerine sunuldu. Toplantıda haritanın Çekirdek Eskişehir’in ilerleyen dönemde gerçekleştireceği çalışmalarda nasıl kullanılabileceğine dair bir uygulama gerçekleştirildi.
İstasyonTEDÜ’nün yanı sıra TED Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Nur Ayalp ve Dr. Öğr. Üyesi Barış Yakın, Çekirdek Eskişehir projesi kapsamında belediyeye ait atıl yapının disiplinlerarası ve erişilebilir bir kültür & sanat mekanına dönüşümüne yönelik iç mimarlık araştırma ve konsept proje tasarımı süreçlerini yürüttüler. Doç. Dr. Ersan Ocak ise Puruli Kültür & Sanat Derneği ekibine bu yapının bir kültür & sanat mekanına dönüşümü için katılımcı bir model oluşturulması konusunda yönetişim ve uygulama danışmanlığı sağladı.
Çekirdek Eskişehir Projesi hakkında detaylı bilgiye bu linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Benzer içerikler

Türkiye Sosyal Girişimcilik Ağı; sosyal girişimcilerinin bilgi, bağlantı ve görünürlük ihtiyacını karşılamayı, sosyal girişimciliği toplumsal ve çevresel sorunlara alternatif bir çözüm olarak yaygınlaştırmayı ve farkındalık yaratmayı amaçlar.
0 Comments