1990’ların başından bugüne, hayatını kadının insan hakları konusunda sistem dönüşümüne adamış bir sosyal girişimci: Ashoka Fellow’u Nebahat Akkoç’un, Melis Alphan’la sohbeti

1990’ların başından bugüne, hayatını kadının insan hakları konusunda sistem dönüşümüne adamış Ashoka Fellow’u Nebahat Akkoç’un, Melis Alphan’la sohbetine kulak verelim.

1990’ların başından bugüne, hayatını kadının insan hakları konusunda sistem dönüşümüne adamış bir sosyal girişimci: 
Ashoka Fellow’u Nebahat Akkoç’un, Melis Alphan’la sohbeti
Dünyanın ilk ve en geniş sosyal girişimcilik platformu Ashoka’da, Türkiye’nin sosyal girişimcilerini ve alanı desteklemek isteyen aktörlerini bir araya getiren Sosyal Girişimcilik Günü’ne üç senedir ev sahipliği yapıyoruz. Sosyal Girişimcilik Günü’nde amacımız, sistem dönüşümü için çalışan katılımcıların sosyal girişimcilik ve sistem dönüşümü konularında ilham almalarını, çalışmalarında kullanabilecekleri somut araç ve yöntemlerle tanışmalarını, yeni ilişkiler ve bağlantılar kurmalarını sağlamak. Sosyal Girişimcilik Günü’nde bu sene odalardan ekranlara taşındık, 200’ün üzerinde katılımcıyı farklı zaman dilimlerinden birbirine bağladık. Sosyal Girişimcilik Günü'nün ilk bölümünün sonunda Gazeteci Melis Alphan'ın sorularıyla, KAMER kurucusu ve Ashoka Fellowu Nebahat Akkoç ile 1990’ların başından bugüne, hayatını kadının insan hakları konusunda sistem dönüşümüne giden yolu dinledik.  Nebahat ve KAMER, 1997’den bu yana Türkiye’nin 23 ilinde yüzbinlerce kadının insan hakları konusunda farkındalık kazanması ve dezavantajlı grupların istihdama katılması için çalışmalar yürütüyor. Kadına yönelik baskının uzun bir geçmişi olduğu ve değişimin yavaş ilerlediği Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde, kadınların acil ve kritik ihtiyaçlarına cevap veren sürdürülebilir destek mekanizması bulunmuyor, yerel kültür ve dil kadınları ikinci sınıf statüsüne hapsediyor ve kadınların ekonomik bağımsızlıklarını kazanmalarına yönelik danışmanlık ağı eksikliği bulunuyor.Nebahat Akkoç, acil ve kritik ihtiyaçlarına cevap verirken, kadınların birer vatandaş, eş, anne olarak haklarının farkındalığını artırmasını sağlıyor. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde kadınlar için kapsamlı bir destek merkezi başlatarak; yasal ve psikolojik danışmanlık, insan hakları eğitimi ve çocuk bakımı gibi bir dizi hizmet sunuyor.

0 Comments

Benzer içerikler


Sohbet